Известие

Collapse
No announcement yet.

Поредно скърцане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Поредно скърцане

Здравейте,
    предполагам темите ми тотално досадиха, но.. След последния проблем оправен със смяна на каре се появи нов, който или преди не съм можел да усетя или пресен пресен... Става въпрос за едно скърцане при преминаване през неравности по пътя или типичен пример при легнал полицай. Най - точно казано е като скърцане на гума и се чува повече из под седалката на спътника, а не на шофьора?
    Колата е 147 1.9 JTD. Не е фатално, но просто всеки малък детайл ме дразни доста и искам всичко да е перфектно, но в последно време всичко изкарано заминава в колата.

Първоначално публикувано от MJ23 Покажи съобщение
    Здравейте,
    предполагам темите ми тотално досадиха, но.. След последния проблем оправен със смяна на каре се появи нов, който или преди не съм можел да усетя или пресен пресен... Става въпрос за едно скърцане при преминаване през неравности по пътя или типичен пример при легнал полицай. Най - точно казано е като скърцане на гума и се чува повече из под седалката на спътника, а не на шофьора?
    Колата е 147 1.9 JTD. Не е фатално, но просто всеки малък детайл ме дразни доста и искам всичко да е перфектно, но в последно време всичко изкарано заминава в колата.
    Втулки на горен носач най-вероятно.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Горе долу на колко пари стъпва, защото вече положението излиза извън контрол при мен.

Comment

Според мен са тампони стабилизираща щанга......в повечето случай от там идва скърцането....
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Точно тях ги смених преди има няма 2 месеца. Вярно че Плевен е малко стил Кербала пътя, но все пак..

Comment

То само в Плевен да беше като в Кербала.....карай докато се наложи наистина да смениш нещо то за всяко скърцане... да наливаш пари на стара баба нови гащи да слагаш няма смисъл и новите от магазина след 6 месеца на BG пътищата почват да скърцат и хлопат.
            Last edited by fakirastanly; d.m.y г., 16:28.
            Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
            0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Напълно си прав. Просто си е неприятно, а не обичам да слушам музиката твърде силно, тъй като когато карам предпочитам да чувам добре двигателя. Пропуснах да спомена, че специфичното скърцане се чува далеч по-осезаемо, когато колата е в ниските обороти. Например ако мина през някоя неравност на втора с над 2500 оборота няма да се усети много, но ако е на трета под 1500 ще се усети в пъти повече.

Comment

Тампони на двигател, скоростна кутия, провери ги за всеки случай.
                Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Мойта скърцаше абсолютно по същия начин.Окачването беше в перфектно състояние.Те алфите така си скърцат.Все пак е алфа не е bmw
                  SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Провери да не е това, ако е имам съвет за теб.

http://vbox7.com/play:ca6ce85d6c
                    Alfa164 T.S 148++ HP
                    Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Здравей колега,
                      уви доста бос съм на тема автомобили и целите ремонти ми ги прави приближен и доверен семеен приятел. Предполагам съвета е за тампони от Рено Туинго? Би ли казал какви са по точно, за да знам да му я закарам и да провери дали може да станат. Поздрави!

Comment

тампони от Рено Туйнго номера каталожни:

60 60 0016 swag
                        80000516 corteco
                        22494 01 LEMFORDER
                        T402680 STC
                        2106 BIRTH
                        Alfa164 T.S 148++ HP
                        Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

пробвай със спринцовка през маншона да вкараш малко масло,за първо време се решава проблема.При мен скърцаше на горния носач шарнира.
                          Last edited by b0jo; d.m.y г., 23:58.
                          156 1.9 JTD 105hp

Comment

Благодаря за съветите Ви. На първо четене по тези жеги си почива малко Алфонсо, че ми предстои държавен изпит, а после ще кажа какво и как е станало, че то вече на страница има по 3 теми за скърцанията ми

Comment

Колега на мен ми се наложи да сменя тампоните на стабилизиращата и вътрешните кормилни накрайници преди да спре скърцането и ми излезна около 100лв
                              'You cannot be classed a proper petrol head until you have owned an Alfa Romeo' -Jeremy Clarkson

Comment

Working...
                              X